Konya’da “Hedef Mavi” seferberliği

Konya’da “Hedef Mavi” seferberliği

Koronavirüs risk haritasında kırmızı alanda yer alan Konya’da “Hedef Mavi” seferberliği başlatılmış durumda. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay sahaya indi ve “kurallara sıkı sıkıya uyarak bir an önce hedefimiz olan maviye ulaşmalıyız.” dedi.

2 Mart itibariyle koronavirüsle mücadelede yeni bir dönem başladı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan illerin, vaka sayılarına göre;

Düşük riskli: Mavi

Orta riskli: Sarı

Yüksek riskli: Turuncu

Çok yüksek riskli: Kırmızı olarak kategorilendirildiğini ve kontrollü normalleşme kararlarının bu doğrultuda verildiğini bildirdi.

Haritada kırmızı; yani çok riskli iller arasında yer aldığı için Konya kontrollü normalleşmeden faydalanamadı.

RİSK HARİTASI 15 GÜNDE BİR YAYINLANACAK

Sağlık Bakanlığı, günlük vaka sayılarının yanı sıra, 3 haftadır, 7 günlük vaka görülme sıklığını il bazında yayınlıyor. Bu sayılar yine haftalık olarak açıklanmaya devam edecek. Risk haritası ise 15 günde bir yayınlanacak. Yani Konya’nın kontrollü normalleşmeden yararlanabilmesi için yaklaşık 10 gün süresi var. Bu zamanda vaka sayıları düşer de kırmızı listeden çıkarsa kontrollü normalleşme Konya’da da başlayacak.

“HEDEF MAVİ” DİYEN BAŞKAN ALTAY SAHAYA İNDİ

Kontrollü normalleşme kararlarının açıklandığı ilk gün “Hedef Mavi” sloganıyla çalışma başlatan ve vaka sayılarının düşürülmesi için çağrı yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sahaya indi. Altay, Nalçacı Perşembe Pazarı’nda esnaflar ve vatandaşlarla görüşerek koronavirüs tedbirlerine uyulması uyarısında bulundu.

Kaynak: https://haberdairesi.com/konya/konyada-hedef-mavi-seferberligi-44291h

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

erkekler kulübü
Mobil Sürüme Geç