Barkod Etiketlerin Amaçları

Barkod Etiketlerin Amaçları

Barkod Etiketlerin Amaçları

            Zamanın kıymetli olduğu günümüz zamanlar içerisinde nüfusunda artması ile birlikte kolay ve hızlı işlem yapmak isteği bir takım ihtiyaçlar ortaya çıkarmaktadır. Barkod etiketi, bu ihtiyaç doğrultusunda ortaya çıkmakla beraber ürün ile ilgili çeşitli bilgilerin işlendiği ve barkod yazıcıların şifre kırma yöntemleri ile açıklamalara dönüştürüldüğü ürünlere verilen isim olmaktadır.

            Ürünler ile ilgili bilgilerin gösterilmesi ile birlikte teknolojik bir şekilde ve son derece güvenli işlem yapılmasının yanında hızlı bir şekilde işlem yapılmasını da sağlamakta olduğu için son derece kullanışlı ve satış politikasını da olumlu etkileyecek bir ürün olmaktadır. Barkod etiketleri; termal barkod ve termal transfer barkod olmak üzere baskı tekniğine yani baskı esnasında ribon tekniğinin kullanılıp kullanılmamasına bağlı olarak ikiye ayrılmaktadır. Geniş bir kullanım alanına sahip olan etiketler malzeme yapısına göre de üç ayrı başlık altında incelenebilmektedir.

            Kağıt bazlı etiketler en çok kullanılan etiket türlerinden olmakla beraber kendi içlerinde de ayrı başlıklara ayrılmaktadır. Hastane fişleri, kargo bilgi fişleri, gıda ve temizlik ürünlerin yanında kozmetik ürünleri için de kullanılmaktadır.

            Plastik etiketler ise esneyebilir yapısı nedeni ile en çok kullanılmakta olan etiketlerden biri olmakta, kullanıldığı yerden kolay bir şekilde çıkmaması nedeni ile uzun dönemli kullanımlar için tercih edilmektedir. Kumaş bazlı etiketler ise giyim sektörü içerisinde yıkama talimatı, beden bilgisi gibi yaygınlaşmış bir kullanıma sahip olmasının yanında son derece sağlıklı ve temiz bir etki yaratmaktadır.

Kaynak: https://www.kesimlietiket.com

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

erkekler kulübü