Saç Ekimi Süreci

Saç Ekimi Süreci

Saç Ekimi Süreci  

Saç ekimi, günümüzde kişilerin yaşam kalitelerini arttırmak için yaygın olarak tercih edilen bir estetik tedavidir. Saç Ekimi, hastaların saçlarını kendi saçı ile değiştirmelerini veya eksik olan saçlarını tamamlamalarını sağlayan özel bir işlemdir. Bu işlem, hastaların fiziksel güzelliklerini arttırmak ve yaşam kalitelerini artırmak için kullanılmaktadır.  

Saç ekimi süreci, hastaların saç ekimini düşündükleri durumda Hair Transplant Antalya saç ekim merkezlerinden bu hizmetten faydalanabilirler. Saç Ekimi süreci, hastaların saç ekimini düşündüklerinden yaklaşık bir yıl önce başlayan ve hastalara saç alımı, saç ekimi ve saç ekimi sonrası bakım önerilerinin sunulması ile sonuçlanan uzun süreli bir işlemdir.  

Saç Ekimi Sürecinin İlk Aşaması 

Hasta saç ekimini düşündüğü taktirde, hasta bir görüşme yapmak için bir dermatolog ile bir randevu alır. Dermatolog, hastanın saç ekimini düşündüğünde saçının durumunu inceleyerek ve hastaya, saç ekimi için en uygun yöntemleri önerir. Randevuda, hastaya saç ekimine ilişkin tüm seçenekler, fiyatlar, potansiyel sonuçlar ve riskler ayrıntılı olarak anlatılmaktadır.Hair Transplant Antalya saç ekim merkezlerimizdenden bu aşamalar hakkında bilgiler edinilebilir. 

Saç Ekimi Sürecinin İkinci Aşaması 

İkinci aşama, saç ekiminin gerçekleşebilmesi için gerekli olan saç alımıdır. Saç alımı, saç ekiminin gerçekleşebilmesi için gerekli olan saç örneklerinin alınmasıdır. Saç alımı, hastanın kafatasındaki donörden alınan saçlar kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Saç alımı, lokal anestezi ile hastanın duyumsal hissiyatının azaltılması ve saç örneklerinin daha kolay alınması için yapılmaktadır. Bodrum Holiday web sitesi ile iletişim kurularak bu aşamaların detayları hakkında kişiler detaylı bir bilgiye sahip olabilirler.  

Saç Ekimi Sürecinin Üçüncü Aşaması 

 Üçüncü aşama ise saç ekimidir. Saç ekim, özel olarak hazırlanmış ve hastaya özel olarak seçilmiş olan saç örneklerinin, hastanın saçlı derisinin üzerine eklenmesi olarak tanımlanmaktadır. Saç ekiminde, hastanın saçlarının kalınlığına, rengine ve diğer özelliklerine göre saç örnekleri seçilir. Saç ekim sırasında, hastaya lokal anestezi uygulanır ve saç örnekleri eklenir. Saç ekim, yaklaşık bir gün sürer. 

Saç Ekimi Sürecinin Son Aşaması 

Son aşama da ise hastaya saç ekimi sonrası bakım önerilerinin sunulmasıdır. Saç ekimi sonrası, hastaya saç bakımı için özel olarak önerilen ürünler verilir. Hastaya, saçların temizliği, beslenmesi ve korunması için özel olarak önerilen ürünler kullanması önerilir ve hastaya, saç ekimi sonrası ne kadar süre ile havlu kullanması gerektiği açıklanır.Hair Transplant Antalya saç ekim merkezlerinden bu aşamalar için ön bilgi edinebilirsiniz. 

Saç Ekimi Sonrası Kullanılan İlaçlar Hakkında 

Saç ekimlerinden sonra saçların sağlıklı bir şekilde beslenmesi ve bakımı çok önemlidir. Öncelikle, ekilen greftlerin beslenmesi için vitamin ve serumlar kullanılmalıdır. Serum ve vitaminler içerisinde kök hücreler ve multi-vitaminler bulunduğundan, bu ürünlerin kullanımı aksatılmamalıdır. Bunun yanında, saç ekimi işlemi sırasında ortaya çıkan ödemin kısa sürede atılması için tuz tüketimine dikkat edilmelidir. Doktorun önerisiyle verilen ödem sökücü ilaçların kullanımına da dikkat edilmelidir. Ekim işleminden sonra hastaya antibiyotik ve ağrı kesici ilaçlar verilmektedir. Antibiyotikler genellikle günde iki defa alınırken; ağrı kesici ilaçlar şiddetli ağrıları olduğunda günde üç defa alınmalıdır. Her ne kadar ilaçların kullanımı doktorun önerileri ile yapılsa da, verilen ilaçların tüketimine her durumda devam edilmelidir. 

Saç Ekimi Sonrası Kullanılacak olan Şampuan Hangisidir? 

Organik saç ekimlerinden sonra, sağlıklı bir onarım ve tutunma sağlamak için set kullanılır. Setin içerisinde şampuan, vitamin ve serum bulunmaktadır. Yüksek oranda bitkisel kök hücre kültürleri barındırmaktadır. Uzman tavsiyeleri dikkate alınarak bu şampuan tercihleri yapılmalıdır. Bodrum Holiday web sitesi aracılığı ile saç ekimi konusunda kapsamlı bir bilgi elde edebilirsiniz. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

erkekler kulübü