Sanayi tipi tekerleklerin kullanım alanları

Sanayi tipi tekerleklerin kullanım alanları

Sanayi alanlarında kullanılan taşıma arabaları başta olmak üzere alet ve araçların rahatça hareket edebilmesi ve işi yapan kişinin işini kolaylaştırırken maksimum verimin alınması için sanayi tekerleklerinden faydalanılır. Bu tekerleklerin frenli olanlarını kullanmak aracın ağır sanayi ortamlarının bozuk zeminlerinde her koşula karşı sağlam durmasını sağlayacaktır. Özellikle eğimli yüzeylerde sabit durmayı sağlayarak iş yapmayı kolaylaştırır.

Bu tekerlekler pek çok farklı araçta kullanılabildiği için kullanım alanı ve buna bağlı olarak geniş çeşitlere sahiptir. 5 tipte bağlantı özelliği bulunan sanayi tekerlekleri bu özelliklerine göre kullanım alanlarında farklılık göstermektedir. İhtiyacınız olan sanayi tekerleklerini, kullanılacağı alanın şartlarını ve yapılacak işin kapasitesini göz önünde bulundurarak seçmelisiniz. Burada önemli olan sanayi alanında özellikle ağır yükler ile taşıma yapıldığı için tekerin taşıma kapasitesini göz önünde bulundurmaktır. 800-3000kg arası taşımalarda kullanılacaksa eğer 100-400kg arası orta taşıyıcılar değil 800-3000kg arası süper taşıyıcılar tercih edilmelidir. Bu tip ağır sanayi sektörü içerisinde özellikle de frenli sanayi tekerlekleri ön planda kalmakta. Yamaç Teker bu konuda sektöre 119 farklı tekerlekle cevap vermekte.

Bunun dışında tekerleklerin kullanılacağı ortamın da şartları göz önünde bulundurulmalıdır. Aşırı engebeli bir ortam varsa tekerleklerin kolay zarar görmemesi için nispeten daha ağır olan döküm tekerlekler kullanılabilir. Ortamda ısı yüksekse termoplastik kaplamalı tekerlekler tercih edilebilir. Teker çapının ve tekerin yapıldığı malzemelerin çok çeşitli olması kullanım alanlarını genişletmektedir. Böylece hem küçük taşıyıcılarda hem de büyük taşıyıcılarda tercih edilebilir.

Sonuç olarak ufak ama etkili sanayi tekerlekleri hem taşıma ve hareket ettirme konusunda insan gücünden tasarruf sağlayacak hem de iş yapışı kolaylaştırdığından verimliliği artırarak zaman kazandıracaktır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

erkekler kulübü