Duygu Haberler | Güncel Haberler
Reklamı Geç
ABD’nin Terör Planı
Sosyal Medyada Paylaş
14 Eylül 2017
Admin

ABD’nin Terör Planı

İsrail’in zamanında planmış olduğu bölünme planını, 1991 yılında ABD’nin Irak’ın kuzey kesimi işgal etmesiyle beraber, ABD  terör devletine zemin oluşturmak amaçlı planını hayata geçirmeye çalışıyor.

Haseke, Rakka, Musul ve Halep kentlerinde bulunan bir çok cami, medrese, toplumsal hafıza ve tarihi eser, Irak ve Suriye’de varlık gösterdiği söylenen DEAŞ’ın varlığını yok etmek amaçlı yapmış oldukları işgaller ile yok edilerek yeni bir devlet kurulması planlandı.

ABD ve İsrail’in birlikte planlamış oldukları bu durumun 1991 yılında başlamış olduğu söylendi. Baba Bush yönetimi tarafından, kimyasal silah bulundurulduğu gerekçesiyle Irak’ı işgal etme girişimi başlatmıştı.

Böylece Kuzey Kürdistan planı hayata geçirilmesi için gerekli olan ilk adımı atmış olmuştu. Türkmen şehri Kerkük ile Arap ağırlıklı Musul bölgeleri, Erbil’in demografik yapısını değiştirdikten sonra Talabani ve Barzani arasında bölüştürülmüştü.

Erbil, Musul, Mendeli, Kerkük, Hanekin ve daha bir çok şehrin 2003-2016 yılları arasında bu bölgelerde yaşayan kişileri sürgüne yollayıp yerine Kürt nüfusu yerleştirilmişti. 2006 yılında yapılmış olan nüfus sayımında yaşayan halkın yüzde 70 ini kürt halkının oluşturduğunu aynı bölgenin 1990 nüfus sayımında ise yaşayan kişilerin yüzde 67’si Türkmenlerden oluşan Kerkük Halkıydı.

DEAŞ bahanesiyle yok edilmiş olan bölgelerdeki bir çok tarihi değer de ABD’nin bombalarından dolayı yerle bir oldu ve bir çok kültür değerimiz yağmalanmış oldu. Yaşanan bu olay aynı zamanda toplumsal hafızamızı yerle bir etti ki amaçlarından birinin de bu olduğu söyleniyor.

39 yıldır Türkiye’de ki terör faaliyetlerini yürüten PKK terör örgütü Barzani tarafından Kandil’de yürütülüyor. Suriye’de ki PKK’nın en büyük destekçisinin Barzani olduğu bilinirken, öncesinde ki Kerkük ve Musul’un işgal edilme döneminde de bu destekçiliğinin olduğu da ortaya çıktı.

 

Bir Yorum Bırak

Tüm Hakları Saklıdır © 2014-2017 EsenMobile Wordpress Mobil Tema by Kemal CIZOĞLU

erkekler kulübü