Almanya Türkiye’yi Ağzından Düşürmüyor

Almanya Türkiye’yi Ağzından Düşürmüyor

Alman hükümeti Türkiye’nin istihbarat birimlerinin güvenlik riskinin çok yüksek olduğu ülkeler arasına alınmasını istedi. 

Aynı zamanda başka bir gazete ise Almanya Başbakan’ı Merkel’in Türkiye’ye karşı olan tutumunu sert bir dil ile eleştirdi ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın FETÖ ve AB müzakereleri hakkında yapmış olduğu açıklamalarda haksız olmadığını dile getirdi. Kuzey Alman Radyoları, Güney Alman Radyoları ile Süddeutsche Zeitung gazetelerinin yapmış oldukları araştırmaya dayanarak tagesschau haber portalının yapmış olduğu habere istinaden, Federal İç İşleri Bakanlığı Türkiye’yi özel güvenlik riskleriyle karşı karşıya oldukları ülkeler arasına almaya çalıştığı iddia edildi.

Listede yaklaşık 30 ülkenin bulunduğu ve Nato ülkelerinin bu listede yer almadığını, listede olan başlıca ülkelerin ise Pakistan, Çin, Rusya ve KDHC olduğu söyleniyor.

Alman gazetesi Tas ise Almanya’yı FETÖ konusunda uyararak AB müzakerelerinde Türkiye’ye haksızlık yapıldığını yazdı. Aynı zamanda Almanya’nın Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşıt tavırlar sergilediğini ve haksızlık yapıldığını da dile getirdi. Türkiye’yi kültürel ve dini farklılıklarından dolayı başından beri oyaladıklarını ifade etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel hakkında da söylemlerde bulunan gazete en başından beri Merkel’in ikili oynadığını daha önce ikili oynandığını dile getiren Türkiye Cumhurbaşkan’ı Erdoğan destekliyor.

Erdoğan’ın yapmış olduğu hatalar ve siyasetten çıkan durumları AB müzakerelerini sonlandırması için adeta fırsat kolladıklarını dile getiren gazete, Merkel ve Schulz’un Erdoğan üzerinden seçim çalışması yapıyor olmasını da eleştirdi. Kısa bir süre önce Schulz’un bir tv programında Merkel’e karşı çıktığı bir tv düellosu da yapılmış olmasının oldukça saçma bir tiyatro olduğunu da ekliyor. Almanya’nın Türkiye’de yaşanmış olan darbe girişimi hakkında bir tiyatro oyunu olduğunu söylemiş olmasının oldukça haksız ve boş bir tefsirden başka hiçbir şey olmadığını olduğunu ifade etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

erkekler kulübü