ABD’nin Kuzey Kore’ye Savaş Açmaması İçin 4 Sebep

ABD’nin Kuzey Kore’ye Savaş Açmaması İçin 4 Sebep

Miami Üniversitesi’nden Prof. Dr. Dreyer Kuzey Kore’nin ABD’ye karşı yapmış olduğu tehditler ve hareketlerin sonucunda ortaya bir savaş çıkmayacağını 4 ana başlık olarak sunmuş olduğu nedenlerden dolayı gerçekleşmeyeceğini iddia etti.

İki ülke arasında yapılan konuşmalarda tehditlerin havada uçuştuğu şu günlerde birbirleri ile inatlaşan iki ülke ataklarına devam ediyor. Kuzey Kore’nin hidrojen bombası denemesi, balistik füze ve nükleer faaliyet denemelerinde inatçı olması ABD’nin büyük bir tepki göstermesine neden oluyor. Hal böyleyken savaş senaryoları yazılmaya başlandı bile. Bu durumun 3. dünya savaşına neden olacağı bir çok kişi tarafından konuşuluyor.

Miami Üniversite’nden Prof. Dr. Dreyer ise bu savaşın mümkün olmadığını iddia ederek 4 ana başlıkta sebeplerini sıralıyor.

Sebep 1

ABD’nin sahip olduğu ordunun kapasitesi. ABD ordusunun zaten kapasitende hareketlerde bulunduğunu ve zaten hali hazırda gergin günler içinde olduğunu öne süren Dreyer aynı zamanda Afganistan ve Orta Doğu’da bulunan ABD askerlerinin sayılarını azalttıkları anda bu ülkelerde ortaya çıkabilecek felaketlerin olabileceğini söylüyor.

Sebep 2

ABD’nin Kuzey Kore ile savaşa girmesi durumunda Kuzey Kore’nin anında çok nüfuslu olan Seul ve çevre kentlerine yapacağı bombardımanla büyük bir katliama sebep olabileceğidir.

Sebep 3

ABD’nin Kuzey Kore ile bir savaş başlatma kararı almadan önce para konusunda ki sıkıntılarını halletmesi gerektiğini ve Harvey kasırgasından dolayı oluşmuş olan zararları kaldırmak içinde yüklü miktarda bir parayı bu zararları giderme yolunda kullanması gerektiğini söylüyor.

Sebep 4

Dreyer’a göre ABD’nin Kuzey Kore’ye savaş açamayacağının son nedeni olarak ülkelerin Washington’u saldırgan olarak lanse etmeleri ve bundan dolayı tavır almaları. Son olarak sözlerine Çin’in bu konuda ki tutumunun henüz net olmadığı için, Çin’in Kuzey Kore’yi korumak için ne kadar çok ileri gidebileceği henüz kimse tarafından bilinmiyor ve tahmin edilemiyor olması.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

erkekler kulübü