Çocuk Tenis Ayakkabılarında Taban Form Özellikleri

Çocuk Tenis Ayakkabılarında Taban Form Özellikleri

Tenis ayakkabısının ruhunu sahip olduğu taban kısmı oluşturur. Tenis ayakkabılarını diğer ayakkabılardan ayıran biricik özelliği sahip olduğu farklı stillerde ki tabanlarıdır. Bu tabanların bu kadar farklı olmasını etkileyen en önemli faktör sporun gerektirdiği hareketler ve oynandığı kortların zemin yapılarıdır. Tenis hareketleri başka hiçbir sporda rastlanmayan hareketlerdir. Bu sporda çocuklar yana doğru koşmalıdırlar. Diğer hareketleri ise ani başlayan ve ani duran gerektiğinde ise kayma gerektiren hareketlerdir. Bütün bu sebeplerden dolayı tenis ayakkabısı tabanları seçim yapılırken önem arz etmektedir.

Yanal Destekli Tenis Ayakkabıları

Çocuğun toprak bir kortta oynayacaksa ya da oyun stili olan defansif bir stil olan çizgi oyununu tercih ediyorsa seçeceğiniz ayakkabıda yanal desteklerin bulunması önemlidir. Bileği destekleyen bu ayakkabılar yanal koşmanın fazla olduğu çizgi oyuncuları için sakatlıkların önüne geçmek için tasarlanmıştır.

Balık Sırtı Desenli Tabanlar

Bu tarz ayakkabıların tabanları sert malzemelerden üretilmişlerdir. Sert zeminleri olan kortlarda kullanımı için bu şekilde tasarlanmış tabanlar ayakları sert zeminin şoklarından korumaktadır. Ayrıca sert zeminin sebep olduğu taban aşınmalarını da en az seviyeye indirirler.

Düz Tabanlı Ayakkabı

Halı kaplı kortlar için üretilmiş olan düztabanlı ayakkabılar diz bölgesine ve ayağa baskı yapmayacak tarzda dizayn edilmişlerdir.

Kauçuk Çıkıntılı Ayakkabı

Çim kortların en büyün dezavantajı kaygan olmalarıdır. Bu sebeple bu kortlarda kullanılacak olan çocuk tenis ayakkabısı tabanlarında küçük kauçuk çıkıntılar bulunması gerekmektedir. BU kauçuk çıkıntılar sayesinde çocuğunuz çim kortun zeminine daha rahat tutunur ve istenmeyen kaymaların önüne geçilir.

Kaymayı Sağlayan Ayakkabı

Özellikle toprak sahalarda ayakkabıların kayması tenis oyuncuları tarafından tercih edilen bir özelliktir. Bu sayede net önünde yapacakları hareketlerde daha rahat olurlar. Taban kısmında bulunan dişlerin küçük olması toprak korta zarar vermeyi engellerken aynı zamanda kortta ayak izi oluşumunun da önüne geçer.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

erkekler kulübü