En Çok Kullanılan Offroad Aksesuarları Nelerdir?

En Çok Kullanılan Offroad Aksesuarları Nelerdir?

Motorlu sporlar içerisinde yer alan offroad aktivitesi, normal motorlu araçlarla yapılamayacak hareketlerin 4×4 modifiyeli araçlarla adeta bir spor haline getirilmesidir. İlk olarak askeri anlamda kullanılan bu araçlar, sonralarında ise modifiye edilmiş ve sporlara katılmaya başlamıştır. Özel pistlerde yarışan sürücüler, genelde tutku dolu maceraları da izleyicilere yansıtacaktır. Offroad sporunu veya yolculuğunu geçirmek isteyen kullanıcılar için, aracın en uygun aksesuarlarla donatılması gerekir. Bu sayede yolculuk esnasında herhangi bir tehlike veya kaza riski meydana gelmez. Offroad aksesuarları arasında çeki demiri, diferansiyel, yükseltme kiti ve jant gibi farklı özellikte unsurlar bulunmaktadır. Tabi ki doğru bir takım seti ve tampon kuvveti de, sadece offroad araçlar için değil, aynı zamanda pickup araçlar için de çok önemlidir. Bu yüzden pickup aksesuar unsurlarının da en iyi şekilde temin edilmesi gerekir.

Vinç Yardımı

Herhangi bir şekilde oluşturulacak offroad turunda, vinçlerin her zaman büyük bir önemi vardır. Çoklu araç gruplarında sahip olduğu kurtarma yeteneği ile vinç her zaman doğru bir çözüm aracı olmaktadır. Aynı zamanda vinç tamponunda bulunan çeki demiri de, yolda kalan araçların çekilmesinde çok ciddi bir güç kaynağı oluşturmaktadır. Vinçler ayrıca, hendekler dışında kalan veya engeller üzerinden geçmekte zorlanan araçlara da doğru bir şekilde müdahale etmektedir. Aracınızın modeline göre taşıyabilecek kapasitede seçilecek vinç tercihi, çok doğru bir üniteye sahip olmasıyla alakalıdır.

Alet ve Aksesuarlar

Offroad turlarında tamponun çok kuvvetli olmasının yanında, aynı zamanda kurtarma işlemindeki bütün adımları başarılı bir şekilde sonlandıracak donanımlara da ihtiyaç duyulur. Bu yüzden de diğer bozulmalardan ötürü arıza işlemlerinin onarımı gerçekleştirilmelidir. Bu yüzden de offroad aksesuar ve pickup aksesuar malzemelerinin her zaman yolculuk esnasında kullanıcıların yanında olması gerekir. Naylon emniyet kayışı, olması gereken alet ve aksesuarlardan bir tanesidir. Bu sayede kurtarma işlemlerinde gereken unsur aranmak zorunda kalmaz. Ayrıca çapa ve kürek de, batma işleminin olduğu alanlarda etkili bir kurtarıcı olarak görev alır. Bunların dışında anahtar, el feneri ve takoz gibi malzemelerin de bulundurulması gerekir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

erkekler kulübü