Galatasaray’da Görmezden Gelinen Transfer Fiyaskosu

Galatasaray’da Görmezden Gelinen Transfer Fiyaskosu

Galatasaray takımının Fatih Terim ve Abdurrahim Albayrak döneminde 31,5 milyon Euro’ya yapmış olduğu futbolcu transferleri tam bir fiyasko çıktı. Yapılan bu transferlerden henüz kar edemeyen sarı kırmızılılar Retrobet yine bu futbolculardan istediği verimi de elde edemedi. Öte yandan İgor Tudor ve Çetin Önder döneminde tam 18,5 milyon Euro’ya transfer edilen topçulardan tam tamına 18,5 milyon Euro kar elde edildi. Bu futbolcuların satışından sarı kırmızılılar 37 milyon Euro kazanmıştı.

Terim ve Albayrak’ın Transferleri

Albayrak ve Terim döneminde alınan Emre Akbaba ve Luyindama sakatlandı. Marcao ise bir türlü istenilen performansı veremedi. Bunların dışında Diagne ise adete transfer fiyaskosu olarak bu ikilinin elinde patladı. Öyle ki Diagne bırakın satılmayı zar zor kiraya verildi. Sarı kırmızılıların zor kiraya verdiği Diagne Retrobet giriş Kasımpaşa’dan tam olarak 13 milyon Euro’ya gibi bir transfer bedeliyle kadroya dahil edilmişti.

Kötü Denilen Tudor Dönemi Transferleri

Galatasaray’da teknik direktörlük yaptığı sırada sürekli olarak eleştirilen İgor Tudor döneminde yapılan transfer hamleleri sarı kırmızılı takıma tam olarak 2 katı kar getirdi. Bu dönemde transfer edilen Gomis 6 milyon Euro’ya, Ndiaye 16,5 milyon Euro’ya, Fernando 4,5 milyon Euro’ya ve Rodrigues ise 10 milyon Euro’ya satılmıştı. Galatasaray Süpertotobet Terim dönemine kıyasla sürekli olarak eleştirilen İgor Tudor döneminde yaptığı bu transferlerle sarı kırmızılı ekibe 18,5 milyon Euro kar getirmiş oldu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

erkekler kulübü