Kuzey Kore’nin Haber Spikeri Büyükanne Rİ

Kuzey Kore’nin Haber Spikeri Büyükanne Rİ

74 yaşındaki büyükanne Ri, Kuzey Kore’nin 3 Eylül’de gerçekleştirmiş olduğu ve dünyayı şoke eden etkisi ile hatırlayacağınız 6. nükleer denemesini KCTV Spikeri Ri duyurmuş ve farklı ses tonu ve haber sunuş tarzı ile oldukça dikkat çekmişti. Her geçen gün yapmış olduğu haber sunuş şekli ile dikkat çeken büyükanne Ri Kuzey Kore’nin sembolik yüzü haline gelmiş bile. Geçtiğimiz günlerde geleneksel pembe siyah kıyafeti ile ekran karşına geçip ABD’nin Nagasaki’ye atmış olduğu bombadan 5 kat daha güçlü bir bombanın yapıldığı ve deneme sonucunun mükemmel olduğunu duyuran Kuzey Kore’nin sempatik ekran yüzü Ri gittikçe tüm dünyanın dikkatini üstüne çekiyor.

Japon işgali sırasında Kore’nin Gangwon bölgesinde doğan Ri yoksul bir aileden geliyor. Tüm hayatı boyunca çalışma hayatında arkadaşlarının aniden işten çıkarılmasına tanık eden Ri, Kuzey Kore İşçi Partisi’nin sesi olmaya başlamadan önce Pyongyang Üniversitesi’nde tiyatro ve film bölümünde eğitim aldı. 1971 yılında ilk kez ekrana çıkan Ri son 3 yıl içerisinde sunumu ve sempatikliği ile hızlı bir yükseliş sergileyerek kanalın baş spikeri oldu. Kıdemli olarak baş spikerlik unvanı ile devam etmiş olan Ri büyükanne sıfatı ile 74 yaşının hakkını veriyor gibi gözüküyor. Ölüm haberlerini sunarken içten ağlaması tüm halkın sevgisini ve içtenliğini kazanmasına sebep oldu. Kuzey Kore lideri Kim ll- sung2un ölümünün haberini sunarken gözyaşlarına boğulmuş olan Ri, 1 yıl sonrasında ise hali hazırda şuan görevde olan liderin babası Kim Jong-il’in vefatını da aynı şekilde gözyaşları içinde sundu.

Emekliliğe ayrılan Ri çok fazla ekranlardan uzak duramayarak 4 yıl aradan sonra bu kez de bir füzenin ateşlendiğinin haberini vermek üzere ekranlara dönmüş ve halen Kuzey Kore’nin adımlarını duyurmaya devam etmektedir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

erkekler kulübü