HDP’li Yönetici’nin 10 Yıl Hapsi İsteniyor

HDP’li Yönetici’nin 10 Yıl Hapsi İsteniyor

2016 yılında HDP Eş Genel Başkanlığı görevini yapmakta olan Figen Yüksekdağ katıldığı bir il kongresinde ardından ise Nevruz kutlamalarında birtakım konuşmalar yapmıştı. Mersin de yapmış olduğu bu konuşmalar neticesinde terör örgütü propagandası yapma ve de Türkiye Cumhuriyeti devletini ve hükümetini alenen aşağılama suçundan ötürü 10 yıl hapis istemi ile yargılanacak.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi, tarafından 8 yıl ağır hapis cezası istemi ile yargılanmakta olan ve de farklı bir suçtan ötürü Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutukluluk hali devam etmekte olan Figen Yüksekdağ’ın mazeretli olduğu gerekçesi ile duruşmaya katılmadı.

Figen Yüksekdağ’ın avukatları Ali Bozan ile Özgür Çağlar ise Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmakta olan müvekkilleri için duruşma tutanakların çözülmesi ile birlikte birleştirme istemi olacağını ve bu yüzden dosyanın istendiği belirtildi.

Mahkeme heyeti avukatların talebi üzerine vermiş oldukları yanıtta ise sanığın aynı olmadı dışında irtibatı bulunmadığı gerekçesi ile davaların dosyalarının birleştirilmeyeceği yönünde avukatların taleplerini reddettiler.

Bir önceki duruşma sırasında mütalaasını vermiş olan mahkeme savcısı ise bu durumu değerlendirerek şimdiki duruşmadan mütalaasını tekrarlayacağını açıkladı.

Aynı zamanda Terör Örgütü Propagandası yapmak suçundan 8 ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve hükümeti alenen aşağılamak suçlarından 2 yıl toplamda ise 10 yıl hapis cezası ile ceza alması konusunda talep götüreceklerini ilettiler.

Mahkeme heyeti tarafından Figen Yüksekdağ’ın mütalaa’ya karşı savunma yapması ve düzenlemesi konusunda hakkından dolayı duruşmanın bir süre ertelendiğini belirttiler. Konu ile ilgili avukatların tekrar bir talepte bulunacakları ve birleştirilme konusunda ısrarcı oldukları kaydedildi ancak mahkeme heyeti tarafından hiçbir haklı yan bulunmadığı gerekçesi ile bu talebin tekrar reddedileceği söylendi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

erkekler kulübü