Gözde Hentbolcu Murat Güder Kimdir?

Gözde Hentbolcu Murat Güder Kimdir?

Hentbole erken yaşta gönül veren Murat Güder, ulusal ve uluslararası alanda birçok önemli başarıya imza atmış, ülkemizin önemli milli sporcularından biridir. 30 yıllık spor hayatında, ulusal hentbol A takımlarında görev almanın yanı sıra, 22 yıl milli takımda görev alarak birçok dünya şampiyonluğunda Milli takımın başarısının mimarı olmuştur.

Murat Güder, Türkiye’de ulusal ligde birçok önemli takımda görev almış, şampiyonluklarında imzası olmuştur. İzmir Büyük Şehir Belediye Spor kulübü kaptanlığı sırasında, 30 yıllık kulüp tarihinde başarılı performansı ile ilk şampiyonluğu kazanmalarını sağlamıştır. İzmir Büyük Şehir Belediye Spor kulübündeki başarısı Murat Güder’i  ligin önemli takımlarından Göztepe Spor Kulübü’nün parçası olmasını sağladı. Takım kaptanı olarak görev aldığı Göztepe Spor Kulübü’nün şampiyonluklarına katkısının yanı sıra, 27 maç da namağlubiyetlik ünvanını kulübün kazanmasını sağladı. Aynı zamanda attığı goller ile ‘Gol Kralı’ seçilerek, Göztepe Kulübünün bu ünvanı alan ilk oyuncusu olarak kulüp tarihine adını yazdırdı.

Güder, görev aldığı Türkiye’nin önemli takımlarından Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün hentbol takımının yeniden yapılandırılmasına katkıda bulunan ve ligde öne çıkmasını sağlayan oyunculardan biri olmuştur. Attığı gollerle ve son dakika taktiksel çözümleri ile takımın kaptanlık görevini üstlenmiştir. İlk kez bir Türk takımının katılmaya hak kazandığı Avrupa Challenge çeyrek finallerinde, Murat Güder gösterdiği üstün performans ile bir maçta en çok gol atan oyuncu ünvanını almaya hak kazanarak, ödüle layık görülmüştür.

Güder, sporu hayatının merkezine koyarak disiplinli çalışması ve örnek sporcu kimliği ile birçok gence de yol gösterici olmuştur. Sosyal sorumluluk bilinci ile Güder son olarak otizmli çocuklar ile çalışarak, özel yeteneklerine spor ile pozitif bir katkıda bulunmayı amaçlamıştır.

Şuanda Amerika Inter Miami takımında başarılarıyla adından söz ettiriyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

erkekler kulübü
Mobil Sürüme Geç