Glukozamin Nedir?

Glukozamin Nedir?

Glukozamin Nedir?

Glukozamin, kimyasal bir amino şeker olarak adlandırılan, vücutta doğal yollarla oluşan bir bileşiktir. Vücudumuzda çeşitli fonksiyonel içerikli moleküller için bir yapı taşı görevi görmekte , yalnız hepsinden de önce eklemlerde oluşan kıkırdak bakımı-gelişimi için oldukça önemli ve gereklidir. Aynı zamanda glukozamin, deniz hayvanlarının kabuklarında, mantarlarda ve hayvanların kemiklerinde bulunur. Tamamlayıcı boyutta olan glukozamin takviyeleri genel olarak bu doğal kaynaklardan elde edilmektedir.

Glukozaminin en güzel yanlarından biri genel olarak osteoartrit gibi eklem bozuklukları tedavisine destek olmak için kullanılmakta olmasıdır. Hatta bir krem içinde topikal olarak veya alınıp uygulanabilir.

Glukozamin Yan Etkileri Nelerdir?

Aslına bakılacak olursa glukozamin genel itibariyle birçok insan için güvenlidir. Fakat bunun yanında bazı riskleri de barındırabilir.

l  

İshal

l  

Mide bulantısı ya da kusma

l  

Karın ağrısı

l  

Göğüste şiddetli ve ağrılı yanma hissi

bunların başında gelmektedir.

Glukozaminin Faydaları Nelerdir?

Glukozamin genellikle çeşitli durumlar karşısındaki semptom tedavisine destek olmak amacıyla gıda takviye ürünlerinde kullanılmaktadır.

l  

Enflamasyonu azaltabilir

 – Eklem sağlığını desteklemeye yardımcı olur.

Glukozamin kireçlenmeye iyi geldiği söylenmektedir. Fakat glukozamin kireçlenme iyi gelmez. İlaç olmaması sebebinden dolayı kireçlenmeyi tedavi etmez yinede geciktirebilir. Osteoartrit veya sakatlık tedavisinde kullanılacak bir ilaç olarak tercih edilmese de ilerleme konusunda yardımcı olabilir.

Glukozamin Hangi Besinlerde Bulunur?

Gıdalardan glukozamin sülfat alınamadığı bilinmektedir. Glukozamin insan vücudunda mevcut olan doğal bir kimyasaldır. Bununla da kalmayıp glukozamin karides, ıstakoz, midye, yengeç gibi kabuklu deniz hayvanlarındaki kabuklarda bulunur.

Glukozamin Nasıl Kullanılır?

Glukozaminin birden çok uygulanma yöntemleri vardır. Krem yoluyla cilde sürülerek, ağız yolu ile hap ya da kapsül olarak, kaslara enjekte edilerek kullanılabilmektedir. Fakat bu kullanım şekilleri doktor tavsiyesi dahilinde gereksinim duyulduğu takdirde kullanılabilmektedir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

erkekler kulübü