Müjde, Et Fiyatları Ucuzluyor!

Müjde, Et Fiyatları Ucuzluyor!

Artan et ücreti ile beraber her geçen gün yeni bir rekoru zorlayan güncel fiyatlar, vatandaşla etin arasına uçurumu sokuyor. Bu durumdan oldukça şikayetçi olan halk et ve balık kurumundan tahsil etmeye çalışsa da yine de taban fiyatı dahi karşılayamaz hale geldi.

Durum böyle olunca vergilerde düzenlemeye gitme kararı alan devlet, gümrük vergilerini gözden geçirdi, indirim uyguladı. Bu indirim fiyatlara geleceği zaman 9 lira gibi bir meblağa denk geliyor. Yani artık etin kilosu 9 TL daha ucuza mal edilmiş oluyor.

Teşvikler Devam Ediyor

İş adamlarının sanayi ve üretime destek için Cumhurbaşkanından bizzat istedikleri yasadan sonra hükümet tüketiciyi de korumak amacıyla böyle bir yeniliğe imza attı. Gümrük vergisi birim başına 4.500 dolar olarak alındığından bir kilo et bu fiyatla oranlandığında 50 lirayı zorlamaya başlamıştı.

Ancak şimdi bu fiyatın altına düşülecek, üretici malını daha kolay ve hızlı satacak, tüketici de nihayetinde ete kavuşacak. Vatandaşın her kesimini sevindiren bu haber ile evlere daha çok et girmiş olacak. Vergiler üzerinde yapılan bu değişikliğin ilerleyen zamanlarda her yerde yürürlüğe gireceği konuşuluyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

erkekler kulübü