Duygu Haberler | Güncel Haberler
Reklamı Geç
Uyuşturucu ve Alkol Bağımlılarına Çip Takılıyor!
Sosyal Medyada Paylaş
1 Temmuz 2017
Admin

Uyuşturucu ve Alkol Bağımlılarına Çip Takılıyor!

Uyuşturucu ve alkol kullanan kişilerde bu durumun bir süre bağımlılık haline gelmesinden dolayı uzun süreler boyunca tedavi altında tutuluyorlardı.

Kişiler bu süreçte devamlı olarak alkol ve uyuşturucu takviyesi istediği için bazen durum bir odaya kapatılmalarına kadar gidiyordu. İradenin devre dışı kaldığı bu zararlı maddeleri kullanan kişiler farkında olmadan kendilerine verdikleri zarar kadar bir başkasına da zarar veriyorlardı.

Devlet bu sorunu bir çözüme kavuşturmak için tedavide çipli yöntemin denemesine karar verdi. Bu yöntem ile şu ana kadar 290 kişiye çip takıldı, kontrolleri an be an denetleniyor.

Çip Fiyatları

İsmail Volkan isimli doktor bu çiplerin normalde yurt dışından kaçak olarak getirildiğini, bir adetin fiyatının 350 Euro olduğunun açıklamasını yaptı. Yaklaşık olarak 1.500 TL’ye denk gelen bu çipler artık hastanelerin kontrolünde takılacak, hem de bu ücret ödenmeden. 1.500 TL’lik çip masrafı SGK tarafından karşılanacak, devlet bu noktada bağımlı yakınlarına destek olacak.

Çipler cilt altına yerleştirilecek, kontrol altındaki kişinin denetimi kolay bir şekilde yapılacak. Daha önceden çip getirmenin fiyatı 15.000 TL idi ancak devletin yurt dışından gerekli izinlerle getirttiği çipler 350 Euro olacak, ve bu meblağ devlet tarafından karşılanacak.

Bir adet yorum var.

Bir Yorum Bırak

Tüm Hakları Saklıdır © 2014-2017 EsenMobile Wordpress Mobil Tema by Kemal CIZOĞLU

erkekler kulübü