Nargile kullanımı 100 sigaraya eşit

Nargile kullanımı 100 sigaraya eşit

Nargile kullanımı 100 sigaraya eşit olduğunu açıklayan Biruni Üniversitesi ve Göğüs Hastalıkları uzmanları Nargile kullanımın çok zararlı olduğunu açıkladılar. 

Nargile Türkiye de çok yaygın olarak kullanılan ve alışkanlığı sigara kadar olarak görünen zararı da çok fazla olduğunu açıklayan uzmanlar hortumunun düzenli değişmemesi suyun devamlı yenilenmemesi insan sağlığını çok fazla etkilediğini söylediler.

Suyun içinde oluşan zararlı ve zehirli maddelerin insan vücudun da oluşabilecek hastalıkların sigaradan da fazla olduğunu Nargile kullanımını azaltılması gerektiğini vurguladılar. Biliyoruz ki sigarada ön filtre özelliği var ve bu filtreler ne kadarda zehirli maddeleri engellese de çok sayıda zehirli maddeler vücudumuza yerleşiyor.

100 sigaraya kadar zarar veren Nargilede suyun olması bir şeyi değiştirmiyor. İnsan sağlınını olumsuz yönde etkileyen Nargile kullanımı ortalama ülkemizde 30 ve 100 arası dakikada kullanıldığı araştırmalar sonucu ortaya cıkmış.

Bir çok mekanda Nargile kullanımı yaygın olduğu ve Türkiye de en çok kullananlar arasında Suriyeli vatandaşlarında bulunduğu zararın hem havaya hem insan sağlığına olumsuz derecede etkilediğini söyleyen uzmanların Nargile tüketimini azaltılması gerekildiğini açıkladılar.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

erkekler kulübü