Makam Odası Basan CHP’li Vekil SİYASET

Makam Odası Basan CHP’li Vekil SİYASET

Burdur ilinde eğitim ve öğretim faaliyeti gösteren Gazi İlkokulu’nun depreme karşı dayanıksız olması nedeniyle yıkım kararı çıkmış olmasının ardından CHP Burdur milletvekili Mehmet Göker ile CHP partisinin Burdur İl Başkanı Barış Ayten’i de yanına alarak okulun dış cephesinde asılı olan Atatürk posteri ile Türk Bayrağını alarak İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram’a ait olan makam odasını bastı.

Atatürk portresi ile Türk Bayrağı’nı Mahmut Bayram’a verirken, almayı unutmuş olduklarınız içinde yaşadığınız ulusun bayrağı ve kurucusuna ait bir porte olduğunu ve bu değerlere saygılı davranmaları gerektiği ile alakalı söylemlerde bulundu.

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker’in bu davranışından sonra yapmış olduğu açıklamalarda, yeni eğitim öğretim yılının başlangıcı olan bu zamanda yapılacak olan ilk dersin Atatürk’ün çocuklarına, evlatlarına ve onun izinden gidecek olanlara vermek için burada olduklarını, kendi makam odasına Atatürk’ün resmini asmak düşüncesinden yoksun olan bir müdürün, Atatürk’e ait olan bu resmi inşaat alanında bırakmış olduğunu, Ülkemizin Değerli kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yerinin inşaat alanı olmadığını ve baş köşe de olması gerektiğini de ekledi. Bu durumun düzeltilmesi adına yetkileri de göreve çağırdı.

Merkez Atatürk caddesi üzerinde ki Gazi ilkokula gidip poster ve bayrağı aldıktan hemen sonra İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram’ın Özel kalemine gidip İl Milli Eğitim Müdürü’nü ziyarete geldiklerini söyledikten sonra sekreterin haber vermek amacıyla makam odasına girip çıkması ardından içeride kimlerin olduğunu soran CHP’li Milletvekili, Şube müdürü ve müdür yardımcısının içeride olduğunu ve randevusuz olarak kabul edilemeyeceklerini cevabını aldı. Bu cevaba sinirlenen Göker, kendisinin girebileceğini söyleyerek kapıya yönelmiş ve sekreterin tüm engellemelerine rağmen odaya girip adeta makamı basmıştır.

Toplantı sürerken yaptığı bu hareket karşısında Mahmut Bayram’a yönelerek, ‘’Gümüşlüğünüze göstermiş olduğunu alakayı aynı şekilde Atatürk’ümüze ve bayrağımıza da göstermenizi ümit ediyorum. Almayı unutmuş olduklarının bir ulusun bayrağı ve kurucusuna ait olan fotoğraftır. Sizi bu değerlere sahip çıkmaya ve saygılı davranmaya davet ediyorum diyerek eşyaları misafir koltuğuna bırakıp ‘’şimdi toplantınıza devam edebilirsiniz’’ diyerek odayı terk etmiştir.

CHP’li Milletvekili Mehmet Göker’in yapmış olduğu bu davranış karşısında makam odasında şube müdürü ve yardımcısı ile birlikte toplantı halinde olan ve sükunetini koruyan İl Eğitim Müdürü, Göker’i saygıyla dinlemiş ve tepki vermemiştir.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram’ın yeni yapılmış olan makam odasının 28 Ağustos’ta başlayan taşınma işlemleri sonrasında CHP’li Burdur Milletvekili Mehmet Göker makam odasının resmini çekerek makam odasında Atatürk Portresi olmadığını öne sürerek Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın cevap vermesi istemiyle yazılı bir soru önergesi verdi.
Bu olaydan sonra alınan bilgiye göre makam odasında Atatürk portresi yer almadığı öne sürülerek İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram hakkında soruşturma başlatıldı.
Yaşanmış olan bu olayların akabinde İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram’ın yeni makam odasının duvarında Atatürk’ün portresi ve Atatürk imzalı bir söz bulunan tablonun olduğu görüldü ve Atatürk imzalı sözün ise oldukça manidar olduğu görüldü. Atatürk imzalı bu söz ise, ‘’Millete efendilik yoktur. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur’’

Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti ve onun bize bırakmış olduğu değerleri korumak ve onlara sahip çıkmak Türk Milletini Türk Milleti yapan en önemli değerlerin başında gelmektedir. Bize bırakılmış olan değerlere ne kadar sahip çıkarsak Türk ulusu dünya üzerinde hak etmiş olduğu yere muhakkak gelecektir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

erkekler kulübü