Türkiye – İspanya Devlerin Maçı

Türkiye – İspanya Devlerin Maçı

12 Dev adam Eurobasker’in en büyük şampiyon adayı olan İspanya ile bu akşam karşılaşacak. Müthiş geçecek olan mücadele herkesin heyecanını doruğa taşıyacak.

D Grubundan 4. Sırada ayrılan milli takımımız Top 16’da en son şampiyon olan İspanya’nın karşısına çıkacak. Dev adamlarımız boğayı devirmek ve çeyrek finale çıkabilmek için çok ciddi bir hazırlık sürecinden geçtiler. Millilerimizin bu en güçlü rakibini geçip çeyrek finale çıkabilmek için ellerinden gelenin fazlasını yapacağını biliyoruz.

12 Dev adamımız birazda tecrübesizlik kurbanı olarak 2 galibiyet alabildiği grubunda 4. olabilmişti.

Top 16’ya kalan millilerimiz çapraz eşleşme sonucunda hiçbir yenilgi almadan C grubundan ayrılan İspanya boğaları ile eşleştiler. Sinan Erdem de bu akşam yapılacak karşılaşma için ise nefesler tutulmuş durumda. Tecrübesizliklerini atlatan ve formda olan millilerimiz ile İspanya arasındaki yapılacak maç şimdiden heyecanı doruklara çıkardı.

Karşılaşmayı NTV Spor kanalı naklen yayınlıyor olacak. Milli takımımız Gasol ve Heynangomez ile bu organizasyonun en büyük adayı olan İspanyayı mağlup ederek çeyrek finale çıkmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklar.

Millilerimiz ile İspanya daha önceki yıllarda Eurobasket finallerinde tam 6 kez karşılaşmıştı. 12 Dev adam aynı arenada tam 4 kez rakibini yere sermeyi başardılar. 2 karşılaşma ise boğaların üstünlüğü ile sonuçlanmıştı. En son oynanan 3 maçta ise millilerimizin galip geldiğini hatırlatalım. En son 2011 yılında Litvanya’da karşılaşan takımlar Türkiye’nin 65-57’li bir skoru ile bitmişti. Eurobasket dışında toplam 21 kez karşılaşan iki takım millilerimizin 6 galibiyetine sahiplik ederken 15 maçta yenilgi yaşamıştık. Sayı averajına bakıldığında ise takımların çok yakın skorlara sahip olduğu görünüyor. 1381 sayı kaydettiğimiz boğalara karşı, millilerimiz potasında 1553 sayı görmüştür. Millilerimize bu büyük ve zorlu mücadele de başarılar diliyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

erkekler kulübü