HTC Google’a Transfer Mi Oluyor?

HTC Google’a Transfer Mi Oluyor?

HTC’nin Akıllı Telefon birimini satın almak ile ilgili uzun süredir görüşmeler yapan Google amacına ulaşacak gibi görünüyor. Bu yılın sonuna doğru kesinleşmesi beklenen bu durumun ne gibi değişikler yaratacağı merak konusu oldu.

Google ait olan Nexus modelini bir kaç yıldır kurmuş oldukları arkadaşlığa dayandırarak HTC markasına yaptırmıştı. Bu sayede hatırı sayılır bir pazar payına sahip olan HTC son yıllarda değer kaybederek gerilemeye girdi. Bu durumu fırsat bilen Google, HTC’nin Akıllı Telefon Birimini satın alarak bünyesine eklemesi kısa bir süre içinde gerçekleşecek gibi gözüküyor.

Geçtiğimiz yıllarda Google’ın Samsung’u zapt edebilmek adına Moto’yu Lenovaya satmış ve bu durumu kurtarmaya çalışmıştı.

Aynı stratejiyi HTC’ye de uygulamaya çalıştığı gözleniyor. Daha kısa bir süre önce HTC kalmış olduğu zor durumu açıklamış ve en beğenilen Vive VR platformunu satışa çıkarabileceğini hatta firmayı satışa çıkarabileceğini duyurmuştu. Bunun üstüne alıcı kişiler arasında talepte bulunan Google diğer rakiplerine göre daha satışı alacak kişiler arasında en önlerde yer alıyor. Commercial Times’ın öne sürdüğü bu haberi henüz somut bir kaynağa dayandıramadığı için halen söylentiler arasında kalan bu haber ile ilgi henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Google’ın HTC’ yi almak istemesi sebepleri arasında Pixel üretimi için kurulan hazır tezgahlarda söylenmiyor değil. Firmanın bütün üretim bandı aynı anda sadece iki telefon üzerine kurulmuş oluyor. Aynı zamanda HTC’nin ses ve görüntü sistemleri de pixel’in geliştirilmesi için kaynak kullanımı konusunda çok yararlı olacak. Bunun yanında kısa süre içerisinde U11 ve U Ultra gibi telefon modellerinin tasarımları Pixel serilerinde de görülmeye başlanabilir. Şuana kadar gerçekleşen tüm birleşmeler kullanıcılar için farklı, yararlı ve değişik birçok fonksiyonun bir araya gelmesine yardımcı oldu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

erkekler kulübü