İşte İlk Cinsiyetsiz Bebek

İşte İlk Cinsiyetsiz Bebek

Kanadalı bir aileni bebeği her sıradan bebek gibi doğum zamanı gelince hastaneye kaldırıldı. Anne doğumu atlattı ve sıra kimlik işlemleri için nüfus müdürlüğüne ad- soyad cinsiyet bildirimine gelmişti.

Ailesi bebeğinin kayıtlara U (belirsiz) olarak geçmesini istemişti. Yeni doğan ve cinsiyetsiz olarak kayıtlara geçirilmek istenen bebeğin babasının adı Kori Doty ve adam dış görünüş olarak bıyıkları olan sıradan bir erkek.

İmkanı olsaydı kendisini de cinsiyetsiz olarak kayıtlara geçirmek istediğini ve yakın çevresine cinsiyetsiz olduğunu, belli kalıplara sığdırılmak istenmediğini söylüyor. Sağlık kartına yeni doğan bebeğini cinsiyetsiz olarak geçirten Kory Doty, doğum belgesi ve diğer resmi evraklara da aynı şekilde geçirilmesini istedi.

Resmi Kurumlar Reddetti

Ancak bu talebi resmi kurumlarca ilk defasında reddedildi. Yine de pes etmeyen ve çocuğuna Searly Atli Doty ismini veren baba henüz resmiyet kısmını halledebilmiş değil. Çocuğunun büyüyünce kendisini nasıl hissediyorsa öyle kayıtlara yazdırmasını söyleyen baba için resmi kurumlara bu konuda birkaç talep daha geldi. Baba çocuğun bu konuda kendisinin karar vermesi gerektiğini ısrarla belirtti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

2 yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

erkekler kulübü
Mobil Sürüme Geç